Je bent hier: Home » Hypnotherapie, hypnosetherapie oftewel hypnose

Hypnotherapie, hypnosetherapie oftewel hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose betekent voor mij contact maken en samenwerken met het onderbewustzijn.
Wij hebben allemaal een deel in ons dat de dingen, die we niet allemaal bewust kunnen doen, opvangt en regelt. Dit deel noemen we het onderbewustzijn (ob).
Het mooie van het onderbewustzijn is dat het allerlei processen automatiseert voor jou. Bijvoorbeeld je hartslag, je ademhaling, lopen, fietsen en allerlei andere dingen. Op deze manier hoef jij niet alles meer bewust te doen en kun jij je concentreren op je dagelijkse bezigheden.

Naast dat het onderbewustzijn zich bezighoudt met lichamelijke processen, is het ook de regelaar en verzorger van onze emoties, gevoelens en beschermingsmechanismes.Je kunt het daarom eigenlijk ook zien als een soort manager of nog beter als personal assistent. Alles wat zich toch blijft herhalen, wat oud is of waar jij geen tijd voor hebt om je mee bezig te houden, dat regelt je onderbewustzijn. Soms kiest het dit deel van jou zelfs waar jij je bewust van bent en waarvan niet.
Wanneer gaat het fout?
Het is dan ook eigenlijk een deel waar je ontzettend blij mee mag zijn en heel dankbaar voor mag zijn. Het gaat alleen fout als het onderbewustzijn processen in stand houdt die jou blokkeren of vervelend voor jou zijn. Je zou kunnen zeggen dat deze processen ooit normaal waren of een functie diende, maar nu ’klachten’ veroorzaken. Wanneer dit gebeurt, is het tijd om met jou ob in gesprek te gaan en ervoor te zorgen dat deze processen veranderen. Het in gesprek gaan met het onderbewustzijn, gebeurt vaak als je zelf in een ontspannen toestand bent en je bewustzijn minder alert is, dus als je in trance bent. Dit geheel van in gesprek gaan met het ob en het in trance gaan staat bekend als hypnose in de maatschappij.

Wat kun je bereiken met hypnotherapie?

Er zijn heel veel dingen die je kunt oplossen met hypnose. Mijn specialisatie hierin ligt met name bij het maken van innerlijke reizen en het oplossen van emotionele blokkades, trauma’s en angsten. Soms is het hierbij nodig om regressie toe te passen.
Wat zijn innerlijke reizen?
Innerlijke reizen zijn eigenlijk geen echte hypnose sessies. Tijdens deze reizen ga je namelijk kennismaken met jouw innerlijke wereld en wat er allemaal in jezelf speelt. Vaak is dit gericht op een probleem of onderwerp. Hierbij laten we ons leiden door het onderbewustzijn door in je op te laten komen wat er in je opkomt. Er is nooit spraken van goed of fout, want alles wat er ervaren heeft iets te zeggen. Vaak leiden innerlijke reizen tot de mooiste inzichten de meest wonderbaarlijke transformaties.
Wat is regressie?
Regressie houdt in dat we teruggaan in de tijd. We gaan in jou terug naar het moment waarop jouw blokkade en/of probleem ontstaan is, zodat we het daar kunnen losmaken en oplossen.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden waarbij ik hypnose met succes heb toegepast.

Probleem

Vasthouden
angsten
Trauma’s
stress
Onzekerheid
Faalangst
Vermoeidheid
slapeloosheid
Piekeren
Perfectionisme

Resultaat

Je het laat los
Je bent niet meer bang
De heftige emotie verdwijnt
Je kunt volledig ontspannen
Je wordt zelfverzekerd
Je weet dat je het kunt
Je hebt energie
Je kunt lekker slapen
Je hebt innerlijke rust
Je bent niet zo streng voor jezelf meer

Hoe ik werk

Ik geloof erin dat probleem dat je tegenkomt in je leven in ieder geval bestaat uit twee delen: een bewust deel en een onderbewust deel. Samen gaan wij aan de slag met deze twee delen aan en zorgen ervoor dat je probleem verdwijnt.
Dit doen we in de vorm van coachingssessies waarbij hypnose dus ingezet kan worden. Wil je meer weten over deze sessies? Klik dan hier of neem contact met me op.

**Hypnosetherapie oftewel hypnotherapie is therapie door middel van hypnose

Nog even niet toe aan een traject?

Maar ben je er wel klaar voor om de kracht van hypnose vanuit je eigen huis te ervaren? Neem dan eens een kijkje bij de Hypnose mp3’s